در صورتی که مستاجری بیش از 5 سال در ملکی مسکونی زندگی کند می تواند ادعای مالکیت داشته باشد؟
با سلام .پدرم خانه ای دارد که هر سال مستاجر را به بهانه هایی بلند می کند.و این نظر را دارد که اگر مستاجر بیش از چند سال سکونت داشته باشد مالک ملکش خواهد شد.سوال بنده این است که این مسئله صحت دارد یا خیر؟
پاسخ کارشناس
اینکه در میان عامه بیان می شود که مستاجر بعد از چند سال مالک ملک خواهد شد ،باوری غلط است . در املاک تجاری حق کسب و پیشه وجود دارد که در صورتی که فردی چندین سال در محلی که اجاره کرده است ودر آن محل با توجه به کسب و کار مشتری زیادی داشته باشد ،می تواند از مالک ملک حق کسب و پیشه دریافت کند.در قانون مالک و مستاجر سال 56 بیان گردیده است که: اگر مستأجری ملکی تجاری را با سرقفلی اجاره کند، پس از اتمام قرارداد میتواند ادعای حقی (حق کسب و پیشه و تجارت) یا حق تجارت (ایجاد نام تجاری در ملک اجارهای یا سرقفلی) را نماید و از مالک ملک تجاری مبلغی را دریافت کند.در قانون سال 76 نیز ذکر شده است که: دعای مالکیت ملک توسط مستأجر زمانی پابرجاست که مستأجر علاوه بر پرداخت ودیعه، مبلغ دیگری را بهعنوان مبلغ سرقفلی به مالک بپردازد.در واقع شمول قوانین نسبت به قراردادها بستگی به زمان انعقاد قرارد دارد.پس می توان بیان کرد که سرقفلی مربوط به املاک تجاری است و املاک مسکونی شامل حق سرقفلی نمی شوند و هر چه که مدت اجاره طولانی شود ،مستاجر نمی تواند هیچ ادعایی نسبت به ملک اجاره ای داشته باشد.
بهروزتهرانی
4 بهمن 1399
سلام .خیر به شما حقی تعلق نمی گیرد .افرادی که در مدتی طولانی در املاک تجاری مشغول به کسب و کار هستند شامل حق کسب و پیشه می شوند نه افرادی که در یک منزل مسکونی سکونت دارند .
ساسان
4 بهمن 1399
با سلام .
قراردادهای منعقده پس از سال ۱۳۷۶ موجب ایجاد حق کسب و پیشه و تجارت نمیگردد و بیشتر بحث سرقفلی در خصوص قراردادهای بعد از سال ۱۳۷۶ مطرح است که متفاوت از حق کسب و پیشه و تجارت است.همچنین مستاجر در ابتدا مبلغی را به عنوان سرقفلی پرداخت نکرده است .در کل بحث سرقفلی منتفی است .همچنین ملک تجاری نیست .در صورتی هم که قصد شما از اجاره دادن ملک بهره مندی غیر تجاری از ملک باشد، ،بحث حق کسب و پیشه نیز منتفی خواهد بود و قابل دریافت نیست .همچنین می توان به شروط در قرارداد نیز استناد کرد .
اعظم خمسه
4 بهمن 1399
با توجه به شرایط کرونا موجر نمی تواند مستاجر را اجبار به تخلیه کند .افزایش اجاره هم به میزان 25 درصد می باشد .اما در صورتی که موجر نیاز شخصی داشته باشد یعنی فرزند ذکور ازدواج کرده باشد و موجر به ملک نیاز داشته باشد باید ملک تخلیه شود .در صورتی که موجر در این زمینه بخواهد دستور تخلیه بگیرد باید نیاز شخصی را اثبات کند و صرف ادعا کافی نیست .
کتایون امینی
4 بهمن 1399
با توجه به قرارداد اجاره ای که مابین شما تنظیم شده است مستاجر باید به تعهدات خود در قرارداد عمل کند .قرارداد دستی شما معتبر بوده و به عنوان یک سند عادی قابل استناد است .مستاجر نمی تواند مطالبه حق نگهبانی کند زیرا با توجه به گفته شما مابین طرفین قرارداد اجاره تنظیم گردیده و در قرارداد جدید نیز متعهد به تخلیه در صورت نیاز موجر شده است .پس ادعای مستاجر قابل پذیرش نیست .
سیادش
4 بهمن 1399
با سلام . اگر قراردادی دارید ودر قرارداد ذکر گردیده شده باشد که مبلغ مورد نظر به جهت فروش ملک پرداخت شده است قابل پیگیری است البته قرارداد اولیه باید بررسی شود .اگر قرارداد ی وجود ندارد و بیع به صورت شفاهی است می توانید به شهادت شهود استناد کنید .در خصوص سوال دوم هم چون شما مدعی هستید باید اثبات کنید که ملکی را خریداری کرده اید و مابقی مبلغ را طلب دارید که باید دادخواستی با عنوان مطالبه طلب ارائه شود .در صورتی که نیاز به راهنمایی بیشتری دارید با شماره های درج شده در سایت تماس بگیرید .موفق باشید
شهرام
4 بهمن 1399
سلام .حق و حقوقی نسبت به ملک ندارید .در صورتی که قراردادی در خصوص اجاره دارید باید بر طبق قرارداد عمل شود.یعنی اگر موعد اجاره به اتمام رسیده یا با مالک توافق می کنید یا باید ملک را تخلیه کنید . اما اگر به جهت کسب و کار مستاجر ،ملک تجاری شهرت پیدا کرده باشد ، میتواند بابت این تلاش خود حق کسب و پیشه طلب کند .در واقع شغلی باشد که باعث جذب مشتری به جهت نوع آن کار شود .
ملکی
4 بهمن 1399
سلام .خیر این مساله صحت ندارد و باوری غلط و عامیانه است و اساس حقوقی و قانونی ندارد .حق و حقوق مستاجر فقط در خصوص املاک تجاری است که آن هم شرایطی دارد .
احمد یزدانی
4 بهمن 1399
شما می توانید از حق زراعت (حق زارعانه )برخوردار شوید .حق زارعانه حقی است که به زارع به دلیل کار مستمر در زمین زراعی و حاصلخیزی و مرغوبیت زمین تعلق می گیرد .در صورتی که این حق را پیش بینی کرده باشید و یاپیش بینی هم نشده باشد به زارع تعلق می گیرد وبر عهده مالک زمین است که پرداخت کند.حق زراعت قابل نقل و انتقال می باشد و همچنین ورثه به نسبت سهم خود از این حق می توانند بهره ببرند .البته تا زمانی که زمین در اختیار زارع است نمی تواند حق زارعانه را مطالبه کند و زمانی حق زارعانه قابل مطالبه است که دیگر زمین در تصرف زارع نباشد . همچنین زارع باید ثابت کند که از مالک اجازه داشته است تا در زمین زراعت کند . در صورتی هم که میزان حق زارعانه میان طرفین مشخص نشده باشد ،توسط کارشناس مشخص خواهد شد .
عباد
4 بهمن 1399
سلام سوال مبهم است .خواسته شما چیست ؟
عباد
4 بهمن 1399
سلام .سوالتان مبهم است .لطفا بهدرستی مطرح کنید .
بهروز
4 بهمن 1399
حق «سرقفلی» بر خلاف حق کسب و پیشه یا مهارت به صورت خودکار ایجاد نمیشود، بلکه باید هنگام عقد قرارداد، مالک و مستاجر در این موضوع با هم توافق کنند. بنابراین در صورت عدم توافق در هنگام عقد قرارداد، عملا مستاجر هنگام تخلیه نمیتواند ادعایی داشته باشد.ممکن است که به شما حق کسب و پیشه تعلق بگیرد .در صورتی که در این مدت شما باعث رونق کسب و کارتان در آن محل شده باشید ،شما مستحق حق کسب و پیشه هستید .در این صورت بعد از اتمام قرارداد هم موجر نمی تواند به اجبار شمارا وادار به تخلیه کند و قرارداد شما به صورت خودکار تمدید می شود .زیرا این شما بوده اید که به جهت شغلتان باعث رونق شده اید .اما در یک سری شرایط موجر می تواند تخلیه را از شما بخواهد و در این صورت باید تخلیه کنید: اگر مالک بخواهد ملک را تخریب یا بازسازی کند.
اگر مالک بخواهد از آن ملک برای سکونت خودش یا خویشاوندان نزدیکش استفاده کند.
اگر مالک برای شغل خود به آن ملک نیاز داشته باشد.
در خصوص سرقفلی هم باید در قراردادتان در مورد سرقفلی توافق کرده باشید .مخارجی که اساسی بوده است را میتوانید مطالبه کنید .در این خصوص بهتر است با موجر توافق کنید .
محمد
4 بهمن 1399
تمدید شفاهی اجاره در عرف کاری مرسوم است و صحیح است اما باید اثبات شود .اما یکی از شرایط اینکه موجر بتواند دستور تخلیه بگیرد ،داشتن قرارداد کتبی اجاره است .قرارداد شفاهی باید در دادگاه اثبات شود و ممکن است از جانب طرف مقابل مورد انکار قرار گیرد پس باید از طریق ادله کافی و مستندات قرارداد شفاهی را اثبات کنید .می توانید دعوایی با عنوان تایید وقوع عقد اجاره طرح شود تا وقوع عقد اجاره محرز شود .بعد از اینکه محرز شد ،می توانید دستور تخلیه ملک را دریافت کنید .دستور تخلیه در قرارداد های شفاهی صادر نمی شود .البته در شرایط کرونا تنها زمانی دستور تخلیه صادر می شود که موجر یا فرزند ذکور وی نیازمند به ملک باشند .
SAFA
4 بهمن 1399
برای دستور تخلیه باید به شورای حل اختلاف مراجعه شود و باید اجاره نامه شما عادی باشد و نه رسمی .همچنین موجر می تواند در صورتی که مدت اجاره مستاجر به اتمام رسیده باشد و مستاجر ملک را تخلیه نکند دعوای تخلیه را مطرح کند .از زمانی که مستاجر قراردادش به پایان می رسد تا زمانی که تخلیه کند باید اجرت المثل این مدت را پرداخت کند .اما به دلیل بیماری کرونا دستور تخلیه صادر نمی شود ،مگر اینکه موجر نیاز شخصی به ملک داشته باشد یا فرزند ذکورش نیازمند ملک باشد .همچنین با توجه به نرخ مصوب بیست و پنج درصد باید به هزینه ودیعه اضافه گردد .در صورتی که مستاجر هزینه مصوب را پرداخت نکند باید تخلیه کند .همچنین در خصوص خسارت به ملک نمی توانید مبلغی را نزد خود نگهدارید و بر خلاف قانون است .در این خصوص باید دادخواستی به جهت مطالبه خسارت به طرفیت مستاجر ارائه کنید و باید برای این مساله نیز ودیعه را به صندوق دادگستری واریز کنید به عنوان تامین دلیل .
مسعود
4 بهمن 1399
تمدید شفاهی اجاره در عرف کاری مرسوم است و صحیح است اما باید اثبات شود .اما یکی از شرایط اینکه موجر بتواند دستور تخلیه بگیرد ،داشتن قرارداد کتبی اجاره است .قرارداد شفاهی باید در دادگاه اثبات شود و ممکن است از جانب طرف مقابل مورد انکار قرار گیرد و باید ثابت شود .مبلغی است که در ابتدای قرارداد اجاره، به هر علتی، توسط مالک از مستأجر دریافت میشود و با دریافت این مبلغ، مالک امتیاز “تقدم و اولویت داشتن در اجاره” را به مستأجر میدهد.در صورتی که مدت اجاره به پایان برسد این حق برای شما وجود دارد که حق سرقفلی را مطالبه کنید .البته حتما در خصوص سرقفلی باید توافقاتی در قرارداد یا شفاهی انجام شده باشد که در این صورت مستحق دریافت سرقفلی هستید .در صورتی که موجر به توافق نرسید باید ملک را تخلیه کنید .امادر صورتی که موجر قصد اقامه دعوا تخلیه ملک تجاری رابرعلیه مستاجرداشته باشد،بایستی به وی،سرقفلی پرداخت نماید.این امکان هم وجود دارد که موجر یا پرداخت نیمی از مبلغ سرقفلی تخلیه ملک را بخواهد .این را هم در نظر داشته باشید که موجر تنها با توجه به دلایلی که در قانون عنوان شده است می تواند تقاضای تخلیه ملک تجاری را داشته باشد .اول اینکه خود موجر نیاز شخصی داشته باشد ،دوم اینکه ملک نیاز به تعمیرات و باز سازی داشته باشد ،سوم اینکه مستاجر تخلف کرده باشد .
امید
4 بهمن 1399
این خانوم و مادرش به نوعی مستاجر هستند و ورثه دیگر می توانند اجرت المثل زمانی که این افراد در ملک سکونت داشته اند را مطالبه کنند .سکونت در ملک مسکونی برای هیچ کسی ایجاد حق نمی کند و این باوری غلط است وایجاد حق در املاک فقط مربوطه به املاک تجاری است و نه مسکونی .
مینا
4 بهمن 1399
اسناد عادی بر خلاف اسناد رسمی می تواند مورد انکار قرارگیرد .اما قابلیت استناد دارد .شما می توانید شکایت تصرف کنید .به شرطی که بتوانید با مدارکی دارید مالکیت خود را اثبات کنید .پس از اینکه مالکیت شما محرز شد می توانید دستور تخلیه بگیرید .در صورتی که شما دارای سند رسمی هستید حق با شما است .همچنین شما می توانید در صورتی که اطمینان دارید و مدارکتان نشان دهنده حقانیت شما است دعوای اثبات مالکیت را طرح کنید.خواهان شما هستین و خوانده فردی است که ملک را به شما فروخته است .در صورتی که در قید حیات نباشد باید به طرفیت ورثه طرح شود تا مالکیت شما اثبات گردد .
علی خدائ
4 بهمن 1399
آیا ملک متعلق به شما می باشد و موجر هستید ؟به هر حال در دعوای دستور تخلیه صرف مالکیت منافع خواهان کفایت می کند و حتماً لازم نیست که خواهان، مالک عین نیز باشد.شما باید با مراجعه به شورای حل اختلاف دستور تخلیه ملک را درخواست کنید .برای اینکه دستور تخلیه اجرا شود به مستاجر سه روز از تاریخ ابلاغ زمان داده می شود همچنین موجر نیز باید مبلغ ودیعه را کامل به مستاجر مسترد کند و رسید را به دادگاه ارائخ دهد تا دستور تخلیه اجرا گردد .مستاجر نیز حق اعتراض به دستور را ندارد .
سعید
4 بهمن 1399
درست است که شما در آن مغازه کار کرده اید ولی چون مالک پدرتان بوده است مغازه به عنوان ماترک می باشد و برادرتان از آن ارث میبرد .مگر اینکه سرقفلی متعلق به شما باشد. در غیر این صورت ممکن است بتوانید حق کسب و پیشه مطالبه کنید .برای راهنمایی بیشتر با شماره های داخل سایت تماس حاصل کنید .
فرزاد
4 بهمن 1399
با سلام .شما باید عرف قیمت محل را در نظر بگیرید .در این خصوص از مشاورین املاک منطقه تحقیقات لازم را انجام دهید .به نسبت سال قبل موجرین می توانند بیست درصد اجاره بها را افزایش دهند و در صورتی که مستاجر قبول کند که افزایش اجاره بها را می پردازد موجر نمی تواند دستور تخلیه بگیرد .البته بهترین راه سازش است .در شرایط کرونا به سختی دستور تخلیه داده می شود مگر اینکه موجر نیاز شخصی برای خود یا فرزند پسر خود داشته باشد .
علیرضا
4 بهمن 1399
سند رسمی نیاز به اثبات ندارد و قابل انکار نیست بلکه این سند عادی است قابل ایراد است .افرادی که مدعی هستند باید ادعای خود را اثبات کنند .نیازی نیست که شما کاری انجام دهید .
حسین رفیعی
4 بهمن 1399
از نظر قانونی هیچ حقی برای مستاجر در املاک مسکونی وجود ندارد .در این اواخر موجر نمی تواند مستاجر را به جهت بیماری کرونا مجبور به تخلیه کند و دستور تخلیه صادر نمی گردد مگر اینکه موجر نیاز شخصی داشته باشد .در صورتی هم که مستاجر در ملک باقی بماند باید با توجه به عرف منطقه ای بعلاوه درصدی که قانون برای افزایش بهای اجاره عنوان کرده است را پرداخت کند .
اختر
4 بهمن 1399
کار شما فروش مال غیر است و جرمی کیفری است .مجازات جرم فروش و انتقال مال غیر شامل حبس از یک تا هفت سال و پرداخت جزای نقدی معادل مالی که تصرف کرده و رد مال به مالکش است .در صورتی که خریدار هم از این مساله آگاه بوده باشد ،ایشون هم مجرم است .بهتر است با توافق با ورثه این مشکل حل گردد .
عرفان
4 بهمن 1399
شما باید این مساله را اثبات کنید که به صورت استیجاری در ملک ساکن بوده اید .می توانید از طریق شهادت شهود و یا پیامک و هر مستندی که این مساله را تایید کند از خود در محکمه دفاع کنید .در غیر این صورت متصرف محسوب می شوید .زیرا که عرفا قراردادهای اجاره به مدت یک سال می باشند و چون شما مبلغی اضافه نکرده اید و توافقی در خصوص بقای شما در ملک نشده است محتملا که محکوم خواهید شد.مستاجر در ملک استیجاری مسکونی هیچ حقی پیدا نمی کند و باید مطابق با روابط موجر و مستاجر اقدام شود .در صورتی که نیاز به راهنمایی بیشتر دارید با شماره های درون سایت تماس بگیرید .موفق باشید .
محمد بهرامی
4 بهمن 1399
مستاجر زمانی می تواند اقدام به فسخ قرارداد اجاره کند که ملک مورد نظر شرایط مندرج در قرارداد را نداشته باشد و همچنین حق فسخ برای مستاجر در قرارداد منظور شده باشد و یا ملک دچار عیبی شده باشد که قابلیت رفع نداشته باشد .از زمانی که قرارداد فی مابین فسخ گردد اجرت المثل زمان اضافه قابل مطالبه است .البته بهتر است با تئوافق به نتیجه برسید .در غیر این صورت اگر دلایل مستاجر مورد قبول واقع شود ،می تواند قرارداد را فسخ کند و در صورتی که ودیعه برگردانده نشود ،باید خسارت پرداخت گردد .در صورت سکونت مستاجر باید اجرت المثل زمان سکونت پرداخت گردد و قابل مطالبه است .موجر نمی تواند به صورت خودسرانه از مبلغ ودیعه کسر کند و مطالبات خود را باید از طریق دادخواست اعلام کند . در صورتی که مبالغ تا بیست میلیون تومان باشد ،مرجع صالح به رسیدگی شورای حل اختلاف است و رسیدگی به مبالغ بالاتر در صلاحیت دادگاه حقوقی است .
مهدی
4 بهمن 1399
شما به سکونت خود ادامه دهید .ولی این امکان وجود ندارد که ملک به نام شما شود .زیرا در آینده اگر در خصوص ملک ادعایی شود شما هستید که باید سابقه تصرف و مالکیت خود را اثبات کنید .برای راهنمایی بیشتر با شماره های داخل سایت تماس حاصل کنید تا به درستی راهنمایی شوید .
محمد تقی
4 بهمن 1399
موجر تنها می تواند دستور تخلیه دریافت کندو این اختیار را دارد که بعد از اتمام قرارداد چنین کاری انجام دهد .مگر اینکه قرارداد مابین شما تمدید شده باشد .هزینه های کلی مربوط به موجر است .و این هزینه ها قابل مطالبه می باشد .برای مطالبه هزینه ها دادخواست حقوقی به جهت مطالبه هزینه های ساخت با استناد به فاکتور ها و مستندات خود کنید .
علی رحیمی
4 بهمن 1399
در خصوص ملک تجاری با توجه به نوع قرار داد امکان مطالبه سرقفلی و یا حق کسب و پیشه توسط مستاجر وجود دارد .در صورتی که کارخانه در دسته اماکن تجاری تلقی نشود ،هیچ حقی قابل مطالبه نخواهد شد .
میلاد
4 بهمن 1399
با سلام . جای نگرانی نیست .مستاجر در ملک مسکونی به هیچ عنوان نمی تواند مدعی حقی شود .شما می توانید در پایان مدت اجاره از ایشان بخواهید که ملک را تخلیه کند و در غیر این صورت برای تخلیه ملک از طریق قانونی اقدام کنید .
خلیل
4 بهمن 1399
پدر و مادر شما باید اقدام به تخلیه کنند در غیر این صورت امکان محکومیت وجود دارد وبهتر است با توافق این مساله حل شود .در صورتی عنوان غصب محقق نمی گردد که پدر و مادر شما رضایت ورثه و یا استیجاری بودن ملک را بتوانند اثبات کنند .
علی احمدی
4 بهمن 1399
مالک می تواند بعد از مهلت مقرر در قولنامه از مستاجر بخواهد که ملک را تخلیه کند .اما در دوران کرونا حکم تخلیه صادر نمی شود مگر موجر نیاز شخصی داشته باشد .البته تنها زمانی حکم تخلیه صادر نمی شود که مستاجر در خصوص مبلغ اضافه ودیعه یا اجاره موافق باشد .در این صورت به جهت بیماری کرونا حکم تخلیه صادر نمیشود .
Mohamad
4 بهمن 1399
سلام .هیچ حقی برای مستاجر وجود ندارد و بعد از اثبات رابطه قرادادی با مستاجر ،موجر می تواند حکم تخلیه دریافت کند .به ازای هر روزی که مستاجر اضافه تر از موعد مقرر در ملک سکونت داشته باشد ،باید اجرت المثل آن زمان را به موجر پرداخت کند .
مریم حسینی
4 بهمن 1399
در صورتی که بر اثر اعمال مستاجر دیوار ها خراب شده باشند اعم از کندن یا خط کشیدن و ... مستاجر باید به جهت رفع عیوب دیوارها را رنگ کند .اما از آن جایی که مستاجر خانه را اجاره کرده است و خرابی بر روی دیوار ها ایجاد نشده باشد موظف به نقاشی و رنگ ملک نیست و موجر نمی تواند او را ملزم به رنگ کردن دیوار ها کند مگر اینکه در قرارداد ذکر شده باشد .این مسلم است که دیوار ها بعد از مدتی مانند سابق نیستند اما در اصل مستاجر موظف به رنگ دیوارها نمی باشد .
کمال صفاریان
4 بهمن 1399
در صورتی که در قرارداد شما پرداخت دو فقره چک به صورت شرط ذکر شده باشد و در قرارداد قید شده باشد که اگر هر کدام از چک ها برگشت بخورد فروشنده امکان فسخ معامله را دارد ،فروشنده می تواند به جهت برگشت خوردن چک معامله را فسخ کند .در صورتی که این شرط در قرارداد ذکر نشده باشد امکان فسخ به این جهت وجود ندارد .
مجتبی قاسمی
4 بهمن 1399
این دو مساله ای جدا است ولی ممکن است که از طریق توافق با ورثه بتوانید به حقوقتان برسید .ورثه در هر صورت می توانند تقاضای تخلیه کنند و اجور معوقه را مطالبه کنند.در صورتی که محکوم گردید ممکن است متحمل خسارت های بیشتری شوید . در صورت عدم تخلیه ید شما غاصبانه است .
مهرداد
4 بهمن 1399
شما در ابتدا باید مالکیت خود را از طریق شهود و یا مدارکی که دارید باید اثبات کنید و بعد از اینکه مالکیت شما اثبات شد به طرفیت وراث دعوای الزام به تنظیم سند طرح کنید .بهتر است برای نتیجه بهتر با شماره های داخل سایت تماس حاصل کرده و از راهنمایی های وکلای ما استفاده کنید.
مهران
4 بهمن 1399
در صورتی که شما ملک را خریداری کرده باشید و در این خصوص مدارک و شهود موجود باشند باید ابتدا مالکیتتان نسبت به ملک محرز گردد .همچنین با توجه به ماده 35 قانون مدنی : تصرف به عنوان مالکیت دلیل مالکیت است مگر اینکه خلاف آن ثابت شود یعنی تصرف هم خود نشانه مالکیت است . از ورثه بخواهید که برای تنظیم سند حاضر شوند .در غیر این صورت دعوای اثبات مالکیت طرح کنید تا مالکیت شما محرز شود.زیرا شما نه مبایعه نامه و نه قراردادی دارید تا با توجه به آن ها بتوانید دعوای الزام به تنظیم سند رسمی را طرح کنید .برای راهنمایی بیشتر با شماره های داخل سایت تماس حاصل کنید تا به صورت کامل راهنمایی شوید .
محمدجعفرمحمدیان
4 بهمن 1399
بستگی به نوع قرارداد شما دارد .اگر در خصوص سرقفلی با مستاجر توافقی نشده باشد نمی تواند هنگام تخلیه ادعای حقی به عنوان سرقفلی داشته باشد .
حمید
4 بهمن 1399
سلام .در این خصوص باید مدارک شما مورد بررسی قرار بگیرد و بدون بررسی امکان پاسخ وجود ندارد .در صورت تمایل با شماره های درون سایت تماس حاصل کنید .
مجید علیجانی
4 بهمن 1399
خیر .مستاجر به هیچ عنوان نمی تواند مدعی حقی شود و هیچ حقی به او تعلق نمی گیرد .
مرجان محمدی
4 بهمن 1399
سلام خیر .هیچ مستاجری نمی تواند ادعای مالکیت کند .حتی بدون قرارداد هم رابطه موجر و مستاجری میان شما برقرار است و با استناد به اسناد ملک و شهادت شهود و امارات دیگر قابل اثبات است و جای نگرانی نست .
حسین رضا
4 بهمن 1399
حق زارعانه از حقوقی است که به جهت فعالیت های زارع که به صورت مداوم و مستمر در زمین زراعی انجام داده است و باعث آبادانی و مرغوبیت زمین شده است .زمانی که زمین دیگر در تصرف زارع نباشد ،زارع می تواند مطالبه حق زارعانه کند .در صورتی که شما و زارع در ابتدا در خصوص حق زارعانه توافق کرده باشید که مشکلی نیست .اگر در این خصوص توافقی نشده باشد توسط کارشناس ارزیابی می شود .
پاک
4 بهمن 1399
قراردای هم که در بین خودتان نوشته شده است صحیح است و قابل استناد .هیچ مستاجری نمی تواند در ملک دیگری ادعای مالکیت کند و در اماکن تجاری تنها حق سرقفلی از جانب مستاجر قابل مطالبه است و این هم بستگی به قراردادی دارد که میان شما منعقد شده است و قرارداد باید بررسی شود .
محمدمهدی
4 بهمن 1399
خیر .میزان ودیعه ربطی به ارزش ملک ندارد و به همان میزانی است که شما پرداخت کرده اید
رسول
4 بهمن 1399
در قوانین ما حق کسب و پیشه و حق سرقفلی مشخص شده است .قرارداد هایی که مربوط به سال 76 به بعد می باشند فقط می توانند از حق سر قفلی بهره مند شوند .باید قرارداد بررسی شود تا مشخص گردد حق سرقفلس به شما تعلق می گیرد یا خیر .ولی در کل تنها حقی که برای شما قابل مطالبه است سرقفلی می باشد .در غیر این صورت و عدم وجود شرایط مقرر قانونی هیچ حقی به شما تعلق نمی گیرد .
آزاده
4 بهمن 1399
خیر این امکان وجود ندارد
پریسا
4 بهمن 1399
بر اساس درخواست موجر باید تخلیه صورت بگیرد .مبلغ ودیعه هم که به همان میزانی است که پرداخت کرده بودید .در دفاع از خود می توانید ادعا کنید که موجر ودیعه را پرداخت نکرده بوده است تا شما تخلیه کنید ودر این صورت ممکن است اجرت المثل پرداخت نکنید
محمد
4 بهمن 1399
خیر هیچ کس نمی تواند اای مالکیت کند مگر اینکه اسنادی دال بر مالکیت داشته باشند .زمان هایی هم که اجاره بها پرداخت نشده است به شما اجرت المثل ایامی که مورد تصرف بوده است تعلق خواهد گرفت .قرارداد های شفاهی ،یعنی قرارداد هایی که به صورت کتبی نبوده است با شهادت شهود قابل اثبات است .برای راهنمایی بیشتر با شماره های داخل سایت تماس حاصل کنید تا همکاران به طور دقیق شما را راهنمایی کنند .
بهمن
4 بهمن 1399
شما در صورتی می توانید دستور تخلیه بگیرید که یا مدت اجاره تمام شده باشد و یا مستاجر به مدت 3 ماه اجاره بها را پرداخت نکرده باشد و یا کارهایی بر خلاف قرارداد توسط مستاجر انجام شده باشد .در این صورت از طریق شورای حل اختلاف می توانید اقدام کنید و درخواست صدور دستور تخلیه بدهید .در دوران بیماری کرونا دستور تخلیه به سختی داده می شود .می توانید در ابتدا برای مستاجر اظهار نامه ارسال کنید و بعد درخواست دهید .در صورتی هم که شارژ ساختمان را پرداخت نمی کند ،مدیر ساختمان می تواند برای وی اظهارنامه ای ارسال کند و باید تا 10 روز بدهی خود را بپردازد .در غیر این صورت مدیر ساختمان می تواند برق ،گاز یا آب واحد را قطع کند .در صورتی که بدهی پرداخت نشود اموال مستاجر توقیف خواهد شد .
امیر
4 بهمن 1399
بله .شما می توانید برای مطالبه سرقفلی اقدام کنید .برای راهنمایی بیشتر با شماره های داخل سایت تماس حاصل کنید .
حسین
4 بهمن 1399
سوال نا مفهوم است .هرگاه مالک، ملک تجاری خود را به اجاره واگذار نماید میتواند مبلغی را تحت عنوان سرقفلی از مستاجر دریافت نماید. همچنین مستاجر میتواند در اثنای مدت اجاره برای واگذاری حق خود مبلغی را از موجر یا مستاجر دیگر به عنوان سرقفلی دریافت کند، مگر آن که در ضمن عقد اجاره حق انتقال به غیر از وی سلب شده باشد. در صورتی که موجر به طریق صحیح شرعی سرقفلی را به مستاجر منتقل نماید، هنگام تخلیه، مستاجر حق مطالبه سرقفلی به قیمت عادله روز را دارد. این تعریفی است از سرقفلی و به گونه ای دیگر میسر نمی باشد .
بهروز شریفیان
4 بهمن 1399
به جز مواردی که در مصوبات ستاد کرونا در خصوص املاک عنوان شده است ،تمامی قرارداد های اجاره باید با توجه به میزانی که عنوان شده است افزایش بها داشته باشند .در تهران 25 درصد و در سایر کلانشهر ها بیست درصد و سایر شهر ها پانزده درصد امکان افزایش دارند .ودر صورتی که مازاد بر این موارد مطالبه کنند نمی توانند دستور تخلیه دریافت کنند .
امید
4 بهمن 1399
در صورتی که خود مالک از طریق قولنامه اقدام به فروش نکرده باشد و این مساله اثبات شود ،شما مالک نمی باشید زیرا مالک اصلی فرد دیگری بوده است و باید ملک از ایشان خریداری میشده است .در واقع فروش به صورت فضولی بوده و نیاز به تنفیذ سایر ورثه داد
قدرت مسعود ی
4 بهمن 1399
تنها حقی که به مستاجر تعلق می گیرد آن هم در املاک تجاری حق سرقفلی است و از ملک به شما چیزی تعلق نمی گیرد .
قدرت مسعود ی
4 بهمن 1399
با پرداخت حق سرقفلی .تا زمانی که سرقفلی را پرداخت نکند می توانید تخلیه نکیند .البته از طریق قانونی اقدام به مطالبه کنید .برای مطالبه سرقفلی هم باید قرارداد بررسی شود .
تجاری
4 بهمن 1399
سلام .برای بررسی دقیق با شماره های داخل سایت تماس حاصل کنید
جعفر
4 بهمن 1399
خیر هیچ حقی به ایشان تعلق نمیگیرد
ناشناس
4 بهمن 1399
در خصوص سهم الشرکه اگر مطالباتی وجود دارد ،قابل مطالبه است .ولی در خصوص مغازه در ابتدا باید دید که قرارداد مربوط به قوانین موجر و مستاجر چه سالی می شود .همچنین اگر حق و حقوق مد نظر شما مساله سرقفلی است که باید در ابتدای شروع به کار و انعقاد قرارداد در این خصوص میان طرفین توافق صورت میگرفته است و الا حقی در خصوص سرقفلی برای پدر شما متصور نیست .
حسینی
4 بهمن 1399
خیر
فاطمه
4 بهمن 1399
برای دریافت اطلاعات به بنیاد مربوطه مراجعه کنید .همچنین می توانید به سازمان ثبت اسناد و املاک مراجعه کنید .در ابتدا استعلام دریافت کنید
وحدانی
4 بهمن 1399
با سلام .هیچ ادعایی نمی توان کرد و حقی وجود ندارد
امیرحسین
4 بهمن 1399
باید دقت شود که تاریخ قرارداداجاره مربوط به چه سالی است .با توجه به گفته شما قرارداد شما مربوط به قانون سال 1376 است .اگر در ابتدای قرارداد مبلغی به عنوان سرقفلی دریافت شده باشد برای مستاجر حق سرقفلی وجود دارد ولی اگر غیر از این باشد و سرقفلی دریافت نشده باشد ،حقی هم برای مستاجر متصور نمی باشد .این مساله بستگی به مفاد قرارداد و توافقات طرفین دارد .قرارداد شما نیز عادی است و فقط باید به تعهدات عمل گردد .حتی اگر قرارداد شما تمدید نشده باشد .اجازه شما برای ادامه سکونت نشان دهنده تمدید است و قرارداد شفاهی نیز در قوانین قابل پذیرش است .
رضاپور
4 بهمن 1399
خیر
مجید منتصر
4 بهمن 1399
ممکن است بتوانیید اجاره دریافت کنید .البته بهتر است برای مالک لوازم اظهارنامه ای ارسال کنید تا در صورتی که لوازم را نبرد میزان مشخصی اجاره برای نگهداری آن ها تعلق خواهد گرفت .
نیما
4 بهمن 1399
خیر این امکان برای شما وجود ندارد زیرا برای انتقال سند مالک یا ورثه ای باید باشد تا سند به شما منتقل گردد .همچنین در خصوص اموالی که بلاصاحب و ورثه هستند بنابر ماده 28 قانون مدنی رفتار خواهد شد .ماده 28 قانون مدنی : اموال مجهول المالک با اذن حاکم یا ماذون از قبل او به مصارف فقرا میرسد. در این خصوص بهتر است به یک وکیل که درارای مهارت کافی است مراجعه کنید برای راهنمایی بیشتر با شماره های داخل سایت تماس حاصل کنید .
هنرکار
4 بهمن 1399
خیر . به هر فرزند به میزان سهم الارثش بعد از فوت مورث از ترکه تعلق خواهد گرفت .
شایسته توسلی
4 بهمن 1399
ادعای مالکیت منتفی است .حتما ورثه ای وجود دارد.در صورتی که به جواب نرسیدی سوال خود را به صورت دقیق عنوان کنید .
سجاد نورازاد
4 بهمن 1399
در صورتی که مستاجر بر خلاف تعهدات و شروط ضمن عقد رفتار کرده باشد امکان فسخ قرارداد ایجاد خواهد شد .اگر مستاجر به جای انبار استفادهی دیگری کرده باشد خلاف شرایط مقرر در قرارداد است .ولی به گفته شما به عنوان انبار استفاده می شود و ممکن است هیچ اقدامی نتوانید انجام دهید مگر اینکه برای ساکنین دیگر ایجاد مزاحمت کرده باشد .
سعید.احمدپور
4 بهمن 1399
در صورتی که مستندی که نشان دهنده مالکیت شما نسبت به ملک و یا هر مستندی که نشان دهنده بخشش خانه به شما وجود نداشته باشد ،مالک نمی باشید .مگر اینکه بتوانید ثابت کنید که مادربزگتان ملک را به شما ابرا کرده است .با استفاده از شهادت شهود .البته الان با وجود خودشان این مساله ممکن نیست و مالک ملک مادربزرگتان می باشد .
احمد حیدری نژاد
4 بهمن 1399
در صورتی که اقدامات مستاجر باعث تخریب شده باشد باید به همتن صورت که ملک به شما تحویل داده شده است به موجر تحویل دهید .اما تغییر رنگ یا سیاه شدم بر اثر استهلاک ایجاد می شود و این طبیعی است و مستاجر مسئول رنگ آمیزی نمی باشد زیرا برای همین موارد است که مستاجر اجاره پرداخت می کند تا به صورت متعارف از منافع ملک استفاده کند و اقدامات نامتعارف باعث مسئولیت مستاجر است .
رستمیان
4 بهمن 1399
موعد تخلیه با توجه به قراردادی است که فی مابین شما بوده است و ادامه سکونت شما به معنی رضایت موجر در سکونت و تایید قرارداد می باشد .بر اساس مصوبات ستاد کرونا قرارداد های اجاره املاک مسکونی باید تمدید شوند و موجرین در کلان شهر تهران تنها می توانند به میزان 25 درصد به مبلغ اجاره اضافه کنند .در صورت قبول مستاجر برای ادامه سکونت و پرداخت مبلغ بر اساس قانون حکم تخلیه صادر نمی شود .می توانید به ستاد مبارزه با کرونا مراجعه کنید.شما به سکونت خود ادامه دهید و نباید بیش از بیست و پنج درصد مصوب بپردازید .
هادی احمدی
4 بهمن 1399
در صورت فوت مورث و مطالبه ورثه باید تخلیه کنید.اگر هم مالک در قید حیات است توافق کنید چون حقی به شما تعلق نمی گیرد .کاری از شما ساخته نیست .
محمد
4 بهمن 1399
برای حکم تخلیه اقدام کنید و تقاضای اجرت المثل ایام تصرف که اجاره ای پرداخت نشده کنید .بهتر است با یک وکیل مشورت کنید .در صورت نیاز با شماره های داخل سایت تماس حاصل کنید .برای طرح دعوا به اجاره نامه موجود و شهادت شهود استناد کنید .
مهدی
4 بهمن 1399
با سلام .خیر .ورثه تنها افرادی هستند که دارای رابطه خونی شرعی با مورث می باشند .فرزندان متوفی و یا اولاد آن ها و به نسبت طبقات ارث هستند که از ماترک ارث می برند و ایشون در دسته وراث قرار ندارند .همچنی هیچ حقی برای ایشان متصور نمی باشد و چون به تعدات خود در مدت زمان اجاره نیز عمل نکرده است می توانید اقدام به دریافت حکم تخلیه کنید .همچنین اجاره های گذشته هم در صورتی که اثبات شود که از جانب ایشان پرداخت نشده قابل مطالبه می باشند .
مصطفی
4 بهمن 1399
خیر .در املاکی که کاربری مسکونی دارد هیچ ادعایی از جانب مستاجر پذیرفته نیست و حقی نسبت به آن ملک ندارد .
مرتضوي
4 بهمن 1399
در صورتی که از آن منبع استفاده روزانه می شود و یکی از لوازم اساسی به حساب می آید اگر تعمیرات جزعی دارد با مستاجر است اما در صورتی خرابی به صورت اساسی است و یا نیاز به تعمیر اساسی دارد با موجر است .
Mehdi zamani
4 بهمن 1399
ممکن است و برای این کار باید اثبات مالکیت صورت گیرد تا سند به نام شما صادر شود .اگر نتوانید اثبات مالکیت کنید ،ملک در دسته اموال بلا صاحب قرار خواهد گرفت .برای راهنمایی بیشتر با شماره های داخل سایت تماس حاصل کنید وکلای مجرب ما در این زمینه به شما یاری خواهند داد .
رضا
4 بهمن 1399
از مرجع مربوطه سوال کنید
حسین
4 بهمن 1399
هیچ حق و حقوقی برای شما وجود ندارد .تنها می توانید به جهت خرج کردی که انجام داده اید از ورثه ایشان مطالبه کنید .مال متعلق به موجر است و بعد از آن هم متعلق به ورثه .در صورتی که خلاف قرارداد عمل کرده باشید و یا موعد قرارداد شما به اتمام رسیده باشد می توانند که تخلیه را از شما بخواهند .
م.محمدی
4 بهمن 1399
سلام خیر .با توجه به این که میان موجر و مستاجر قرارداد وجود دارد و همچنین ملک مسکونی است تا هر چند سال که مستاجر ساکن باشد و قرارداد اجاره تمدید گردد هیچ حقی برای مستاجر نسبت به ملک ایجاد نمی شود . در املاک تجاری است که مستاجر با توجه به شرایطی صاحب سرقفلی و یا حق کسب و پیشه به عنوان یک حق می شود نه در املاک مسکونی
حسین باوی
4 بهمن 1399
تا زمانی که موعد اجاره به اتمام نرسیده است می توانید تخلیه نکنید .در خصوص جمع آوری مشتری نیز باید گفت که حق کسب و پیشه به شما تعلق نمیگیرد زیرا این حق مربوط به قرارداد اهای اجاره منطبق با قوانین مصوب قبل از سال 1376 است .همچنین زمانی به شما حق سرقفلی تعلق میگیرد که در ابتدای قرارداد موجر از شما مبلغی به عنوان سرقفلی دریافت کرده باشد .در صورتی که حق انتقال از شما سلقط نشده باشد می توانید ملک را به صورت سرقفلی به دیگری منتقل کنید .
احمد
4 بهمن 1399
در این خصوص نیاز به مستندات و مدارکی که دال بر مالکیت شما است ،می باشد همچنین وجود شاهد برای اثبات این مساله .زیرا اگر مستنداتی ارائه نشود ،ممکن است سابقه تصرف و سکونت برادرتان دلیلی بر مالکیت ایشان باشد..پس برای اینکه دعوایی حقوقی در خصوص تصرف غیر قانونی ملکتان انجام دهید باید مستندات کافی وجود داشته باشد و سپس تقاضای دستور موقت و خلع ید کنید .در صورت نیاز با شماره های داخل سایت تماس حاصل کنید .
جبار
4 بهمن 1399
خیر سهمی برای شما وجود ندارد .زیرا مبلغی به عنوان سرقفلی توسط موجر از شما دریافت نشده است .سرقفلی شرایط خاص خود را دارد و شرایط شما منطبق با قوانین موجر و مستاجر سال 76 به بعد می باشد .
آراز
4 بهمن 1399
خیر .ملک دارای ورثه است .حتی اگر دارای ورثه هم نباشد باید مالکیت شما اثبات شود.
حمید
4 بهمن 1399
سلام .خیر حقی متصور نیست
محمد باباجانی
4 بهمن 1399
خیر .در صورتی که پدر فوت کرده باشد ورثه فقط به میزان سهم الارث خود در ماترک سهیم هستند .شما می توانید تقاضای انحصار وراثت کنید .همچنین امکان درخواست مهرو موم ترکه هم وجود دارد
رضا
4 بهمن 1399
بله ممکن است.مالک(موجر)هر تصمیمی در خصوص ملک خود می تواند داشته باشد .مگر اینکه به شما سرقفلی تعلق بگیرد
محمد
4 بهمن 1399
با سلام .بسته به قرارداد شما دارد .حق کسب و پیشه مختص قرارداد های مربوط به قوانین سال 56 است و بعد از آن قرارداد ها مربوط به قوانین سال 76 می باشند که در قانون اخیر حق کسب و پیشه وجود ندارد و سرقفلی جایگزین آن شده است .همچنین حق سرقفلی مختص املاک با کاربری تجاری است .اینکه در ملک کار تجاری انجام شده باشد کفایت نمی کند و همچنین باید در خصوص سرقفلی میان موجر و مستاجر توافقی در ابتدای قرارداد انجام شده باشد و مبلغی به عنوان سرقفلی پرداخت شده باشد .به هر حال با توجه به سخنان شما حقی برای شما وجود ندارد و باید ملک در موعد اتمام قرارداد که به صورت شفاهی بوده تخلیه شود و یا با توافق تمدید گردد.
مصطفی
4 بهمن 1399
خیر حقی در خصوص مالکیت به شما تعلق نخواهد گرفت .مالکیت فقط از آن مالک است .شما تنها حقی که می توانید داشته باشید ،حق سرقفلی است که آن هم باید شرایط خاص این حق رعایت شده باشد .
مجید پارسا
4 بهمن 1399
با توجه به شرایط موجود و بیماری کرونا ،ستاد ملی مبارزه با کرونا مصوبه ای را تصویب کرده است که موجرین باید در ایام این بیماری قرارداد های اجاره خود را تمدید کنند .در این ایام هم حکم تخلیه صادر نمی شود مگر اینکه موجر خود نیاز شخصی داشته باشد یا ملک را قبلا فروخته باشد و یا ملک نیاز به بازسازس داشته باشد که البته این موارد باید توسط موجر اثبات شود .تمام این موارد در شرایطی است که مستاجر اجاره خود را بر اساس قرارداد پرداخته باشد و با افزایش اجاره بهای قانونی هم موافقت کند .در غیر از این شرایط حق با موجر است
ابوالفضل
4 بهمن 1399
تنظیم اجاره نامه به تاریخ گذشته به چه دلیل است ؟در صورتی که خودتان نیاز شخصی داشته باشید بعد از اتمام قرارداد اجاره می توانید درخواست تخلیه کنید
مریم
4 بهمن 1399
هیچ مشکلی برای شما ایجاد نمی شود .شما این عمل را برای رفع مزاحمت و جلوگیری از خطر انجام داده اید
فائزه فریدون پور
4 بهمن 1399
خیر .تا زمانی که موعد قرارداد به اتمام نرسیده باشد امکان تخلیه ممکن نیست .اگرمستاجر برای همسایه ها و یا شما ایجاد آزار و اذیت کرده باشد که در این صورت همسایه ها می توانند با جمع آوری استشهاد از ایشان شکایت کنند .
فائزه فریدون پور
4 بهمن 1399
باید موعد قرارداد به اتمام برسد .بعد از اتمام قرارداد با توجه به ادله کافی و استفاده از استشهادیه درخواست صدور دستور تخلیه از طریق شورای حل اختلاف را بخواهید .
علی
4 بهمن 1399
خیر ایشان از منافع این ملک استفاده کرده یعنی در این ملک سکونت داشته است پس نمی تواند .همچنین در صورت مطالبه حق و حقوق باید اثبات کند که به عنوان سرایدار ساکن بوده است .شما می توانید در ابتدا برای ایشان اظهارنامه ای به جهت تخلیه ارسال کنید .اگر به نتیجه ای نرسید برای خلع ید اقدام کنید.در صورت نیاز با شماره های داخل سایت تماس حاصل کنید تا همکاران شما را راهنمایی کنند .
محمد
4 بهمن 1399
خیر .در صورتی که توافق و انتقالی صورت نگرفته باشد هیچ گونه حق مالکیتی ندارد و در صورتی که تخلیه نکنند می توانید تقاضای خلع ید کنید . ماده 308 قانون مدنی: «غصب استیلا بر حق غیر است به نحو عدوان» .از زمانی که شما دیگر رضایت به سکونت پسرتان نداشته باشید تصرف ایشان در این ملک به صورت غاصبانه است .
حس خ
4 بهمن 1399
سلام .خیر .مگر اینکه به صورت قانونی ملک به نحوی انتقال پیدا کرده باشد .در غیر این صورت هیچ حقی در مالکیت ملک ندارد
غلام هستم از هرمزگان تاریخ ۱۷/ ۱۰/ ۱۴۰۰
4 بهمن 1399
در هر حال شما با اختیار خودتان ملک را ساخته اید .یا باید خریداری کنید و یا مالک ممکن است به دلیل تصرف از شما شکایت کند و حکم تخریب دریافت کند .در صورتی که قراردادی مابین شما وجود دارد باید بررسی گردد .بهترین راه توافق طرفین است .
یاوری
4 بهمن 1399
با توجه به شهادت شهود و سابقه سکونت شما در ملک امکان اثبات مالکیت وجود دارد .در صورت نیاز با شماره های داخل سایت تماس حاصل کنید تا به طور دقیق راهنمایی شوید .
عبدااله فرهادی
4 بهمن 1399
تا اتمام قراردا معتبر است و حق فسخ وجود ندارد .
جبار
4 بهمن 1399
بله .مطالبه حقوق شما بر اساس قوانین موجر و مستاجر سال 56 می باشد .بر اساس قانون روابط موجر و مستاجر سال 65 هم به شما حق کسب و پیشه تعلق می گیرد .زیرا در قانون سال 56 حق سرقفلی وجود نداشته است .برای راهنمایی بیشتر می توانید با شماره های داخل سایت تماس حاصل کنید .موفق باشید
علی
4 بهمن 1399
خیر .مگر در قرارداد در خصوص سرقفلی توافق شده باشد و مبلغی به جهت سرقفلی پرداخت کرده باشد .
فرخ
4 بهمن 1399
خیر .نمی تواند .هر ادعایی باید اثبات گردد .وجود شهود و سابقه سکونت شما نشان دهنده مالکیت شما است .هر فردی در صورت داشتن ادعایی باید اقدام قانونی انجام دهد و نیازی نیست که شما فعلا اقدامی انجام دهید
نادررضا پایه ور
4 بهمن 1399
در صورتی که مالک جدید مدعی گردد نمی تواند شما را اجبار به تخلیه کند تا زمانی که موعد اجاره شما به پایان برسد .
فاطمه
4 بهمن 1399
از مرجع مربوطه پیگیری کنید
طیبه رفیعی
4 بهمن 1399
بستگی به نوع شغل شما دارد .اما معمولا کاری خلاف قانون نمی باشد و موجر نمی تواند به این جهت مستاجر را منع کند .به استناد قانون ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی مصوب 89/02/22 مجلس شورای اسلامی و دستورالعمل اجرایی آن ( ملکی و استیجاری).
احمد
4 بهمن 1399
خیر .هیچ حقی وجود ندارد .در صورت عدم تخلیه می توانید برای خلع ید اقدام کنید .
سیدولی
4 بهمن 1399
مالک زمین اختیار دارد نسبت به زمین خود هر تصمیمی اتخاذ کند .اما در صورتی که زمین زراعی بوده است .طبق ماده ۴۹۴ قانون مدنی با انقضای مدت اجاره، چنانچه مالک با ادامه تصرفات مستأجر در مورد اجاره راضی نبوده و مستأجر نیز حاضر به تخلیه و تحویل مورد اجاره نشود، مالک می تواند دادخواست خود را تحت عنوان تخلیه یا تخلیه ید مطرح نموده و ملک خود را مسترد نماید.اما در صورتی که شما اقدام به زراعت در زمین کرده باشید به جهت مدت طولانی زراعت حقی به عنوان حق زارعانه به شما تعلق خواهد گرفت .
پویا راد
4 بهمن 1399
نیازی نیست مبلغی اضافه پرداخت شود .مشخص نیست که چقدر زمان میبرد .اما به دلیل بیماری کرونا حکم تخلیه به سختی صادر می شود .در صورتی که هزینه ها ضروری بوده اند مستاجر می تواند از موجر مطالبه کند .باید ودیعه ای که دریافت شده به مستاجر مسترد گردد
علی
4 بهمن 1399
در صورتی که نتوانید از منافع ملک استیجاری بهره مند شوید قرارداد اجاره منفسخ می شود و برای این منظور می توانید در ابتدا اظهارنامه و بعد دادخواستی به جهت تایید انفساخ عقد اجاره به دلیل عدم توانایی استفاده از ملک را ثبت کنید .در صورتی هم که خسارتی وارد شده باید می توانید مطالبه کنید .در صورت نیاز با شماره های داخل سایت تماس حاصل کنید تا همکاران برای سهولت کار شما را راهنمایی کنند .
علی
4 بهمن 1399
خواسته شما چیست ؟سوالتان را به درستی مطرح کنید
مهدیا
4 بهمن 1399
خیر .تنها زمانی حقوقی به شما تعلق خواهد گرفت که شرایط مطالبه سرقفلی را داشته باشید و در خصوص سرقفلی توافقی میان شما و موجر ایجاد شده باشد .
محمد
4 بهمن 1399
بله
مكوندي
4 بهمن 1399
خیر .شما به عنوان مالک می توانید حکم تخلیه دریافت کنید .
محمد حسین
4 بهمن 1399
خیر این امکان وجود ندارد و کمک های به پدر از باب احسان بوده است .اموال باقی مانده متعلق به تمام ورثه می باشد.فاقد سند بودن یک ملک مستلزم اثبات مالکیت است .
محمد حسین
4 بهمن 1399
ادعای مالکیت می تواند قبل یا بعد از انحصار وراثت باشد .ادعای مالکیت باید با توجه به مستندات اثبات شود .این را در نظر داشته باشید که اثبات مالکیت در این موارد کار بسیار دشواری است .در واقع برای اثبات مالکیت باید به گونه ای ثابت کنید که ملک به شما منتقل شده است .
طاهره حسینی
4 بهمن 1399
خیر .ادعای مالکیت برای مستاجرین به غلط در میان عامه وجود دارد .مستاجر ملک تجاری تنها زمانی دارای حق سرقفلی است که ابتدای به امر مبلغی به عنوان سرقفلی داده باشد .در غیر این صورت هیچ حقی متصور نیست .
محمد رضا
4 بهمن 1399
خیر ادعایی نمی توانند داشته باشند .برای تخلیه نیز می توان حکم تخلیه دریافت کرد و یا دادخواست خلع ید داد .در صورت نیاز با شماره های داخل سایت تماس حاصل کنید تا به همکاران شما را راهنمایی کنند .
عبدالی
4 بهمن 1399
خیر .تا زمانی که قرارداد شما مهلت دارد نمی تواند تقاضای تخلیه کند .قبول مالک به ادامه سکونت شما در سال جاری نشان از این است که مالک با قرارداد قبلی موافق بوده و به صورت شفاهی قرارداد شما منعقد شده است .البته باید بتوانید قراردا شفاهی را اثبات کنید در غیر این صورت به دلیل عدم وجود قرارداد می تواند حکم تخلیه دریافت کند
مهدی قاینی
4 بهمن 1399
می توانید به جهت نگهداری از سالمند تقاضای حق الزحمه کنید .اگر ایشان بر این باور باشند که شما به رایگان از سالمند نگهداری کرده اید باید اثبات کنند .ولی در خصوص تخلیه حق با ورثه است و ملک باید تخلیه شود در غیر این صورت می توانند علیه شما حکم تخلیه دریافت کنند .
حمید شکری
4 بهمن 1399
در ابتدا برای مالک اظهارنامه ارسال کنید تا به تعهدات خود عمل کند .در صورتی که پاسخی دریافت نشد می توانید الزام مالک به انجام تعهدات را درخواست کنید
سهیل هراتی
4 بهمن 1399
برای استفاده از مشاعات باید تمامی مالکین رضایت داشته باشند و همه مالکین سهیم در مشاعات می باشند .پس این خانم هم به عنوان مالک سهیم در قسمت مشاع می باشد و به نسبت سهم خود مستحق دریافت هزینه است .در غیر این صورت امکان شکایت از جانب ایشان ممکن است
قاسم جهانی
4 بهمن 1399
با درخواست موجر حکم تخلیه صادر می شود و امکان دریافت اجرت المثل ایامی که مستاجر سکونت داشته است نیز وجود دارد
حسن غلامی
4 بهمن 1399
در صورتی که قرارداد میان شما و موجر وجود دارد و تا اتمام موعد قرارداد مدتی باقی مانده باشد می توانید تا اتمام موعد قرارداد از ملک استفاده کنید .در صورتی که قراردادی موجود نباشد موجر می تواند حکم تخلیه دریافت کند
بهزاد نعمتی
4 بهمن 1399
شما تا زمانی که قرارداد اجاره معتبر است می توانید در آن محل ساکن باشید .اجباری وجود ندارد و می توانید با موجر توافق کنید .
سعید
4 بهمن 1399
بله امکان شکایت وجود دارد .برای راهنمایی بیشتر با شماره های داخل سایت تماس حاصل کنید
ترکیان
4 بهمن 1399
بر اساس رای عمل می شود. بر اساس قوانین سالی که قرارداد منعقد شده است عمل می گردد .اما در هر حال ایشان می تواند از حق کسب و پیشه خود با توجه به قانون سال 56 بهره ببرد .برای راهنمایی بیشتر باید قرارداد بررسی گردد .می توانید با شماره های داخل سایت تماس حاصل کنید تا همکاران شما را راهنمایی کنند .
متین
4 بهمن 1399
ادعای مالکیت پدر شما صحیح است زیرا قولنامه به نام ایشان است.همچنین به دلیل اینکه قولنامه سندی عادی محسوب می شود و شند رسمی نیست قابلیت انکار دارد و می توان به آن ایراد گرفت .شما اگر ادعایی دارید باید با مستندات شفاف و محکمه پسند مالکیت خود را اثبات کنید که البته کار دشواری است و حتما نیاز به راهنمایی های وکیل دارید .برای راهنمایی بیشتر با شماره های داخل سایت تماس حاصل کنید تا همکاران به صورت دقیق شما را راهنمایی کنند .
فرزاد کریم پور
4 بهمن 1399
در صورتی که به عنوان مستاجر آن جا ساکن بوده اید بحث امانت داری دیگر مطرح نمی باشد .
ارژنگ
4 بهمن 1399
ادعایی مورد پذیرش نیست .برای تخلیه اقدام کنید .در صورتی که تخلیه نشود می توانید دعوای رفع تصرف مطرح کنید
مهدی
4 بهمن 1399
سوال خود را به صورت دقیق مطرح کنید
ولی آله مشتاق
4 بهمن 1399
خیر
حسن ابدی
4 بهمن 1399
خیر ادعایی نمی تواند داشته باشد
عباس
4 بهمن 1399
در صورتی که با موجر قراردادی در خصوص سرقفلی داشته باشد می توانید مطالبه سرقفلی کند .در غیر این صورت هیچ گونه حقی و ادعایی وجود ندارد و روابط میان آن ها مانند روابط موجر و مستاجرعادی است
صمدقاسمی
4 بهمن 1399
چون قرارداد شما به صورت شفاهی تمدید شده است از شمول موارد قانون خارج و اثبات این توافق ممکن نیست و مانند این است که هیچ قراردادی وجود ندارد .البته اگر اسنادی مانند پیامک و ... و یا شهادت شهود وجود داشته باشد که بتوانید رضایت مالک برای تمدید قرارداد را اثبات کنید می توانید تمدید اجاره را ثابت نمایید و تا موعد مقرر ساکن باشید .در غیر این صورت مالک می تواند حکم تخلیه دریافت کند
روح االله حضرتی
4 بهمن 1399
در صورتی که برای پرستاری از سالمند در ملک ساکن بوده است تا زمانی که عمل پرستاری را انجام می داده است به ایشان حق نگهداری تعلق می گیرد .بعد از فوت مادرتان حقی به ایشان تعلق نخواهد گرفت و برای تخلیه نیز می توانید اقدام به طرح دعوا و دریافت حکم تخلیه کنید .البته اگر اجاره به شرط نگهداری بوده است باید این مسئله اثبات گردد در این صورت حقی به عنوان حق نگهداری وجود نخواهد داشت.اثبات بدون قرارداد کمی مشکل است باید از طریقی اثبات شود .
سلیمان. طارانی
4 بهمن 1399
خودتان می توانید در مزایده شرکت کنید .حق کسب و پیشه نیز شامل شما نمی شود .در صورتی که برای ملک مخارج اساسی شده باشد قابل مطالبه است .اگر ملک دارای سرقفلی است مزایده قابل ابطال است .
عباس
4 بهمن 1399
خیر تعلق نمیگیرد
رضایی
4 بهمن 1399
خیر .مگر اینکه مستاجر اقداماتی انجام داده باشد که بر خلاف قرارداد باشد .برای مثال از ملک در مواردی غیر از مورد اجاره استفاده کند ،تخریب ملک و ... .
مجید
4 بهمن 1399
خیر .تنها حقوق فرزندان از ماترکی است که از پدر به جا می ماند یعنی همان سهم الارث.
سلما
4 بهمن 1399
در صورتی که مدارکی دال بر مالکیت پدرتان وجود دارد به دادگاه ارائه دهید .در صورتی که ثابت گردد که ملک متعلق به پدر شما نبوده ورثه سهیم هستند .زیرا عنوان کرده اید که پدرتان به عنوان فرزند بزرگ ملک را تحویل گرفته اند .در واقع تنها راه اثبات مالکیت پدرتان است .با استفاده از شهادت شهود ،سابقه سکونت و تصرف در ملک و ....مدارک موجود باید بررسی گردد .بهتر است از راهنمایی وکلا بهره مند شوید .برای راهنمایی بیشتر با شماره های موجود در سایت تماس حاصل کنید
عباس
4 بهمن 1399
سلام .خیر تعلق نمی گیرد .حق کسب و پیشه مربوط به قوانین سال 56 می باشد.سرقفلی هم در صورتی تعلق می گیرد که شرایط تعلق سرقفلی را داشته باشید .یعنی با موجر در ابتدای اجاره در خصوص سرقفلی توافق کرده باشید
ابوالفضل کرد
4 بهمن 1399
باید مالکیت به نحوی اثبات شود که کار دشواری است .توصیه می کنم از راهنمایی همکاران استفاده کنید و با شماره های داخل سایت تماس حاصل فرمایید .
علی بیاتی
4 بهمن 1399
راهی جز توافق ندارید چون شرایط سرقفلی وجود ندارد
علی جلیل زاده ایدلو
4 بهمن 1399
در صورتی که قرارداد دارید و موعد قرارداد به پایان رسیده باید تخلیه شود .در صورتی هم که قرارداد وجود نداشته باشد باز هم باید تخلیه کنید و امکان دارد که موجر حکم تخلیه دریافت کند .بهترین راه تواق با موجر است
فرجی
4 بهمن 1399
خیر .جای نگرانی نیست و هیچ ادعایی از جانب مستاجر قابل قبول نمی باشد .شما طبق عرف قرارداد خود را هر ساله تمدید و تنظیم کنید
ارام
4 بهمن 1399
خیر.معمولا ورثه ای وجود دارد .در صورتی هم که مشخص شود مال بلا صاحب است طبق ماده 28 قانون مدنی عمل می شود .یعنی :اموال مجهول المالک با اذن حاکم یا ماذون از قبل او به مصارف فقرا میرسد.
فرشید
4 بهمن 1399
می توانید اقدام به فسخ قرداد و مطالبه وجه و خسارت کنید البته در صورتی که در قرارداد به عنوان زمین مسکونی خریداری کرده باشید .برای راهنمایی بیشتر با شماره های داخل سایت تماس حاصل کنید
حیدری
4 بهمن 1399
باید با مستنداتی مالکیت خود را اثبات کنید .در صورتی که برادرتان اقدام قانونی انجام دهد باید با استناد به اینکه مالک ملک است ادعای خود را مطرح و اثبات کند .در مقابل شما نیز باید با مستنداتی که نشان دهنده پرداخت وجه است و یا شهادت شهود و ... اثبات کنید که ملک را خریداری کرده اید .البته کار مشکلی است زیرا قراردادی وجود ندارد .برای راهنمایی بیشتر با شماره های داخل سایت تماس حاصل کنید
هومن
4 بهمن 1399
در صورتی که زمین زراعی باشد و مستاجر با اجازه مالک اقدام به کشت و نگهداری و ... کرده باشد به وی حق زارعانه و یا حق ریشه تعلق می گیرد که از طریق کارشناسی این میزان مشخص می شود .
دلیر محمدی
4 بهمن 1399
با سلام .خیر .در صورتی که موعد اجاره به پایان رسیده باشد باید تخلیه کنید
فرید
4 بهمن 1399
در صورتی که قراردادی وجود دارد شما می توانید به عنوان مستاجر دادخواستی تحت عنوان الزام به تحویل مورد اجاره به طرفیت موجر ثبت کنید
فرم ارسال نظر