آیا می توان از فیلم دوربین مدار بسته برای اثبات ادعا در محکمه استفاده کرد؟
یک روزبعد از اینکه به همراه دوستم از محل کار خارج می شدیم دو نفر مرد به ما در پیاده رو حمله کردند و قصد داشتند که تلفن همرا من را به زور بگیرند که با آمدن مردم فرار کردند.دوربین های نصب شده در جلو درب این لحظات را ثبت کرده است.آیا می توان با استناد به این فیلم ها از آن دو مرد شکایت کرد؟
پاسخ کارشناس
وقتی کسی علیه دیگری شکایت می کند ، در بیان حقوقی اقامه دعواکرده است . به کسی که شکایت می کند در دادسرا و دادگاه مدعی می گویند که وظیفه دارد ادعای مطرح شده در محکمه را خودش اثبات کند. اما مدعی نمی تواند از هر دلیلی برای اثبات ادعایش استفاده کند و تنها دلایل و مدارکی که در قانون مشخص شده اند ، مورد قبول دادگاه هستند.هر کس ادعایی می کند باید آن را ثابت کند .
روش های اثبات در دعاوی حقوقی و کیفری تفاوت هایی با یکدیگر دارندو نوع دعوا برای ارائه دلیل از اهمیت ویژه ای برخوردار است .
دعاوی حقوقی دعاوی هستند که در دادگاه عمومی مطرح می شوند و بیشتر مربوط به مسائل خسارت و جبران آن است و ادلهی اثبات در این دعاوی شامل: 1- اقرار 2 - سند 3- شهادت 4- بازدید محل و تحقیقات محلی 5- رجوع به کارشناس 6- قسم می باشد.
منظور از دعاوی کیفری ، دعاوی ای است که در نتیجه وقوع یک جرم در دادسرا مطرح می شوند و شاکی خواستار مجازات مجرم است و ارائه ادله اثبات در این محاکم شامل: 1-اقرار 2-شهادت 3- قسم4-علم قاضی می باشد.بنابراین معمولا فیلم و صدای تهیه شده به تنهایی نمیتواند به عنوان مدرک در دادگاه مورد استناد قرار گیرد.اما برای اینکه قاضی بتواند در خصوص وقایع اطلاعات بیشتری داشته باشد و به علم قاضی کمک کند قابل ارائه هستند.فیلم ،صدا ،اثر انگشت و ...به عنوان مدارک می تواند به دادگاه ارائه شود.اگر فیلم از طریق دوربین مخفی ضبط شده باشد ممکن است این فیلم در دادگاه قابل استناد نباشد
کیوان زندی
20 آبان 1399
خیر .تا جایی که منع قانونی برای فردی وجودنداشته باشد می تواند .در واقع زمانی پرونده ای قابل طرح نیست که از اعتبار امر مختومه برخوردار شود .منع تعقیب یک قرار است و هنوز حکمی صادر نشده است .شاکی بعد از منع تعقیب با داشتن ادله جدید می تواند پیگیری را از سر بگیرد .
احمد صابری
20 آبان 1399
اموالی که مورد سرقت واقع می شوند باید مالیت داشته باشند .در واقع باید از لحاظ قانونی و شرعی ارزش اقتصادی و داد و ستد داشته باشند .مشروبات الکلی بر اساس شرع ما مالیت و ارزش خرید و فروش ندارد پس ربودن آن سرقت محسوب نمی شود
فرم ارسال نظر