به جرایم اتباع بیگانه در داخل کشور چگونه رسیدگی می شود؟
با سلام .درصورتی که فردی در ایران اقامت داشته باشداما از اتباع خارجی باشد و مرتکب جرمی شود ،در ایران محاکمه می شود یا در کشور متبوع خودش؟
پاسخ کارشناس
افرادی که تبعه کشور ایران به شمار نمی روند ،در کشور به عنوان اتباع بیگانه می باشند.یعنی دارای تابعیت یک کشوردیگر هستند و به کشور دیگری می روند.اگر این افراد در کشوری که متبوع آن نمی باشند جرمی انجام دهند ،مجازات خواهند شد.
در قانون ایران هم در دعاوی کیفری و حقوقی در خصوص جرایم اتباع بیگانه مواردی مشخص گردیده است و طبق موارد قانونی با آن ها برخورد می شود.مرجع رسیدگی کننده به جرایم اتباع بیگانه نیز در قانون مشخص شده است.با توجه به ماده 316 قانون آیین دادرسی مدنی :
به اتهامات اشخاصی که در خارج از قلمرو حاکمیت جمهوری اسلامی ایران مرتکب جرم می شوند و مطابق قانون، دادگاه های ایران صلاحیت رسیدگی به آن ها را دارند، چنانچه از اتباع ایران باشند، حسب مورد در دادگاه محل دستگیری و چنانچه از اتباع بیگانه باشند حسب مورد، در دادگاه تهران رسیدگی می شود.اگر افراد بیگانه ای که دارای مقام خاصی می باشند ،جرمی انجام دهند ،نحوه ی رسیدگی به جرم این افراد متفاوت است .در واقع اتباع خارجی به دودسته تقسیم می شوند.1-افرادی که دارای مصونیت پارلمانی هستند 2- افرادی که دارای مصونیت سیاسی هستند. مصونیت سیاسی خود به دو دسته مصونیت ماموران سیاسی و مصونیت ماموران کنسولی تقسیم می شود، از جمله نمایندگان سیاسی دولت خارجی و کارمندان دیپلماتیک.با توجه به قانون ماموران کنسولگری مصون از تعقیب هستند اما در شرایطی خاص (در جرایم کیفری)خلاف این مورد امکان پذیر است:1- عدم امکان تعقیب ماموران کنسولی در کلیه جرایم به جز جرایم مشهود 2- امکان بازداشت در جرایم مهم 3- امکان اجرای مجازات در صورت محکومیت مامور کنسولی 4- لزوم اطلاع به رییس پست کنسولی . در این 4مورد می توان ماموران کنسولی را تحت تعقیب کیفری قرار داد
بنده گنهکار خدا
10 دی 1399
زوجه در خصوص تمام موارد ذکر شده می تواند شکایت کند و همچنین می تواند دستور ممنوع الخروجی طرف مقابل را بگیرد .البته در خصوص تمامی موارد برای اظهار نظر دقیق باید مدارک بررسی گردد.در صورتی که نیاز به راهنمایی بیشتر دارید با شماره های داخل سایت تماس بگیرید .
نریمان
10 دی 1399
اگر به صورت قانونی وارد کشور شده باشند میتوانند شکایت کرده یا به وکیل وکالت بدهد .در غیر این صورت باید به کمیته های حقوقی مخصوص مهاجرین مراجعه کنند .
مهیار
10 دی 1399
با توجه به ماده 41 کنواسیون 1963 وین :ماموران کنسولی را نمی توان مگر در صورت ارتکاب جنایتی بزرگ (از نوع درجه یک)و متعاقب تصمیم مقام قضایی صلاحیت دار توقیف یا در انتظار محاکمه بازداشت کرد .بند ج : اگر مأمور كنسولي تحت تعقيب جزايي قرار گيرد بايد نزد مقامات صلاحيتدار حاضر شود.یعنی ماموران کنسولی قابل تعقیب جزایی هستند و از این جهت مصونیت ندارند .
ناصر
10 دی 1399
با سلام .رسیدگی به این پرونده نیاز به بررسی دقیق دارد و بهتر است از وکلا کمک بگیرید .پیشنهاد می کنم با شماره های داخل سایت تماس حاصل کرده تا همکارانم شما را راهنمایی کنند .
سعید
10 دی 1399
باید قرارداد فی مابین بررسی شود .بدون بررسی دقیق امکان اظهار نظر وجود ندارد .برای راهنمایی بیشتر با شماره های داخل سایت تماس حاصل کنید تا همکاران شمارا راهنمایی کنند .
فرم ارسال نظر